Make the most out of your ingredients
title image

Chinese kool rolletjes gevuld met rijst en scampi’s

Chinese kool rolletjes gevuld met rijst en scampi’s

Gevulde kool op z’n oosters

Ik maakte al eens eerder deze rolletjes van savooikool gevuld met gehakt klaar met een restje savooikool en gekookte rijst. Een eerder klassiek, Pools, oma-gerecht. Toen ik recent een halve Chinese kool en basmatirijst van de avond ervoor over had, moest ik er terug aan denken en ging ik op zoek naar een variante op dit stevig, winters stoofpotje.

Een recept afgestemd op de inhoud van mijn voorraadkast

Ik vond via tastespotting dit recept van Island Vitelles. Aangezien ik toen geen selder voorhanden had, paste ik het een beetje aan afgestemd op de inhoud van mijn voorraadkast en diepvries. Scampi’s heb ik bijna altijd in huis voor noodgevallen of dit super dankbaar pastarecept voor Penne à la Greque. En gedroogde shiitakes vond ik ook nog ergens achterin de kast.

Deze Chinese kool rolletjes gevuld met rijst en scampi’s zijn veel minder zwaar dat de savooi-variante door de lichtere vulling met scampi’s in plaats van gehakt. Bovendien zijn ze sneller klaar, omdat ze gestoomd worden. De zoet-zure, pikante saus maakt het gerecht helemaal af.

TIP: Extra smaakmaker

Bewaar het weekvocht van de shiitakes. Deze kan je voor extra smaak toevoegen aan de vulling en het sausje.

Recept Afdrukken

Chinese kool rolletjes gevuld met rijst en shitakes

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de rolletjes
Voor de saus

Instructies

  1. Blancheer de Chinese kool blaren gedurende 2 minuten in ruim gezouten, kokend water. Schep ze uit het water en laat ze uitlekken op een propere theedoek.
  2. Meng de rijst met de fijngehakte scampi's, de pijpajuin, shiitakes, gember, sesamolie, sojasaus een beetje van het weekvocht van de shiitakes en peper en zout naar smaak.
  3. Meng de ingrediënten voor de saus (en eventueel ook wat van het shiitakes-vocht) in een kleine kom en zet opzij.
  4. Leg één van de geblancheerde Chinese kool blaren plat op je werkoppervlak en schep +/- 2 EL van de rijstvulling in het midden van het blad. Rol het blad vervolgens op zoals een loempia en zorg ervoor dat je het aan de onderkant een beetje dubbel vouwt zodat de vulling er niet uit kan vallen.
  5. Zet de koolrolletjes vervolgens met de open kant naar boven, dicht tegen elkaar, in je stoommandje. Zet het stoommandje op een pot met kokend water (je kan het water waarin je de Chinese kool blancheerde hiervoor gebruiken) en stoom de koolrolletjes gedurende +/- 10 minuten tot de vulling warm is.
  6. Serveer de rolletjes in een diep bord, garneer met sesamzaadjes en dien op met de saus.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: