Make the most out of your ingredients
title image

Penne à la greque

Penne à la greque

Super lekkere pasta met ingrediënten uit je voorraadkast?

Penne met scampi’s in tomatensaus met feta en oregano. Dit is het soort recept dat je altijd kan klaarmaken op voorwaarde dat je zoals ik een kleine feta-verslaving hebt en deze bijgevolg altijd in je ijskast ligt. De overige ingrediënten (penne, tomatensaus, witte wijn, chilivlokken en oregano heeft de gemiddelde kok wel in zijn/haar voorraadkast liggen). Alles in huis dus om deze heerlijke penne à la Greque te maken.

Door de feta krijgt de eenvoudige tomatensaus is heerlijk smeuïg. Comfortfood op z’n best.

Pasta to impress… Ik vind deze penne à la Greque het ideale gerecht om voor onverwacht bezoek snel een super lekker gerecht klaar te maken, zonder grootse boodschappen te moeten doen. Echt eentje om mee te scoren en jij hebt er eigenlijk relatief weinig werk aan.

TIP/ Volgens onderstaand recept, moet de saus met de scampi’s even in de oven, maar als het snel moet gaan, kan je deze stap wel overslaan.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Penne à la greque

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Fruit de knoflook kort in 2 EL olijfolie en voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
  2. Kook de tomaten +/1 min en voeg vervolgens de witte wijn, peper en zout, basilicum en oregano toe.
  3. Laat de saus gedurende 10 min pruttelen op een zacht vuur.
  4. Pel ondertussen de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met een beetje peper en zout.
  5. Verwarm de resterende 3 EL olijfolie in een grote pan en voeg de scampi's toe. Bak ze gedurende ongeveer 1min tot ze net roze worden. Besprenkel de scampi's met de chilivlokken.
  6. Schep de scampi's en alle sappen uit de pan in een lage ovenschaal.
  7. Verkruimel de fetakaas over de scampi's en schep er vervolgens de tomatensaus over.
  8. Bak de scampi's gedurende 10 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  10. Meng de pasta met de gloeiend hete saus, besprenkel met wat extra verse basilicum als je die hebt en dien onmiddellijk op.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: