Chinese kool rolletjes gevuld met rijst en shitakes
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Voor de rolletjes
Voor de saus
Instructies
  1. Blancheer de Chinese kool blaren gedurende 2 minuten in ruim gezouten, kokend water. Schep ze uit het water en laat ze uitlekken op een propere theedoek.
  2. Meng de rijst met de fijngehakte scampi’s, de pijpajuin, shiitakes, gember, sesamolie, sojasaus een beetje van het weekvocht van de shiitakes en peper en zout naar smaak.
  3. Meng de ingrediënten voor de saus (en eventueel ook wat van het shiitakes-vocht) in een kleine kom en zet opzij.
  4. Leg één van de geblancheerde Chinese kool blaren plat op je werkoppervlak en schep +/- 2 EL van de rijstvulling in het midden van het blad. Rol het blad vervolgens op zoals een loempia en zorg ervoor dat je het aan de onderkant een beetje dubbel vouwt zodat de vulling er niet uit kan vallen.
  5. Zet de koolrolletjes vervolgens met de open kant naar boven, dicht tegen elkaar, in je stoommandje. Zet het stoommandje op een pot met kokend water (je kan het water waarin je de Chinese kool blancheerde hiervoor gebruiken) en stoom de koolrolletjes gedurende +/- 10 minuten tot de vulling warm is.
  6. Serveer de rolletjes in een diep bord, garneer met sesamzaadjes en dien op met de saus.