Make the most out of your ingredients
title image

Savooikool gevuld met gehakt en rijst

Savooikool gevuld met gehakt en rijst

Empty the fridge - Koolrolletjes gevuld met gehakt

Ik ben persoonlijk niet de grootste kool-fan die er is, dus de meeste koolsoorten gaan meestal aan mij voorbij. Maar af en toe krijg ik eens heel veel zin in hutsepot of stoemp met savooikool…

En dan schiet er van die gigantische kool natuurlijk altijd meer dan de helft over.

Savooikool gevuld met gehakt en rijst

Bij mijn zoektocht naar het opgebruiken van dit overschot savooikool, kwam ik dit recept tegen: savooikool gevuld met gehakt en rijst. De kruiden en de citroen maken er een lekker fris gerecht van en de boter die mee in de saus smelt, maakt het echt helemaal af!

Savooikool kan je wel even bewaren

  • Een groene savooiekool is buiten de koelkast 5-7 dagen te bewaren.
  • Gele savooiekool is 1-2 weken houdbaar.
  • Bewaar kool op een koele plaats (12-15 graden Celsius).
  • Een (aan)gesneden savooiekool is afgedekt 1-2 dagen in de koelkast houdbaar.
Maar als het echt tijd wordt om je savooikool op te gebruiken kan je alsnog dit recept eens proberen. Rolletjes van savooikool gevuld met gehakt en rijst. Weer een dubbel leftover manouver.

TIPS:

  • Als je geen rijst op overschot hebt, kan je ook ongekookte gebruiken. Dan moet je de rolletjes enkel een kwartiertje later langen laten koken.
  • De overige blaren van de savooikool kan je eventueel blancheren en invriezen. Zo kan je die later nog eens gebruiken voor deze rolletjes of bvb. een ovenschotel.
Recept Afdrukken

Savooikool gevuld met gehakt en rijst

Empty the fridge - Koolrolletjes gevuld met gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Empty the fridge - Koolrolletjes gevuld met gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  2. Blancheer de blaadjes savooikool gedurende +/- 5 min in licht gezouten water.
  3. Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  4. Neem één blad en leg aan de onderkant wat van het gehaktmengsel (+/- 3 EL). Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  5. Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  6. Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  7. Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  8. Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 min sudderen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: