Een bestelling rode bieten bij de groenteboer voor soep bleken niet rood maar roos-wit gestreept te zijn.
Chioggia bieten
Het bleken geen rode, maar Chioggia bieten te zijn. Ik at laatst op restaurant een heerlijke carpaccio van deze bietensoort met zachte geitenkaas.
Vooraleer deze prachtige regenboog bietjes helemaal zacht waren en er helemaal niets meer mee klaar te maken viel, besliste ik om er bietjes in ’t zuur van te maken. Een beetje snijwerk, maar voor de rest zijn deze bietjes in ’t zuur in no time klaar.
Al wat je moet doen voor bietjes in ’t zuur is…
- ze schillen en in fijne plakjes snijden,
- ze overgieten met een mengsel van suiker, zout, azijn karwijzaad en water,
- en 2 dagen wachten…
Bietjes in ’t zuur, heerlijk bij o.a.:
- gerookte vis zoals zalm of makreel
- op een boterham met kaas
- in een slaatje
- als ‘side dish’ bij Aziatische gerechten zoals gebakken rijst of bibimap
Eens de bietjes 2 dagen gemarineerd hebben in de koelkast, kun je ze een 2-tal weken bewaren. Schep ze uit het zuur vooraleer ze op te eten.
(bron recept: cooking.nytimes.com)
Recept Afdrukken
Bietjes in 't zuur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Schil de bieten en snijd ze in fijne plakjes. Doe ze samen met het karwijzaad in een grote kom.
Meng de mirin met de rode wijnazijn en suiker en zet opzij.
Breng het water aan de kook en giet het vervolgens bij het azijnmengsel. Roer goed door elkaar tot alle suiker opgelost is en roer als laatste het zout erdoor.
Giet het mengsel over de bieten en meng goed door elkaar.
Schep de bietjes in 't zuur in propere bokalen en sluit ze goed af. Zorg dat de schijfjes biet volledig onderstaan en draai de bokalen af en toe een keertje om. De bietjes zijn na 2 dagen 'trekken' in de ijskast goed om op te eten.
Geen commentaren.