Make the most out of your ingredients
title image

Bibimbap (rijst met groenten en gehakt)

Bibimbap (rijst met groenten en gehakt)

Empty the fridge - Bibimap

Een restje rijst met vlees, groenten, ei en chilipasta a.k.a. Koreaanse Bibimap

Een lekker leftover recept voor warmere dagen

Voor de look liefhebbers en wie een beetje tijd over heeft om kennis te maken met de Koreaanse keuken

Recept Afdrukken

Bibimbap (rijst met groenten en gehakt)

Empty the fridge - Bibimap
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Empty the fridge - Bibimap
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

 1. Was de sojascheuten 3 keer en doe ze in een pot met 1/2 tas water. Voeg 1/2 TL zout toe en kook de scheuten gedurende 20 min.
 2. Giet het overtollige water af en meng de gekookte sojascheuten met 1/2 teentje geperste look, een beetje sesamolie en een snuifje zout. Leg op een grote schaal.
 3. Blancheer de verse spinazie gedurende 1 min. Spoel af met koud water en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de spinazie met een snuifje zout, 1/2 TL sojasaus, 1/2 teentje geperste look en een beetje sesamolie. Leg de spinazie mee op de schaal.
 4. Snij de courgette in smalle reepjes, besprenkel met een beetje zout en meng goed door elkaar. Laat deze een par minuten staan en fruit de courgettestaafjes daarna gedurende enkele minuten over een hoog vuur tot ze gaar en opaque zijn.
 5. Je kan kosari in de Aziatische supermarkt kopen. Maak voor dit recept 1 à 2 tassen klaar. Snij de kosari in stukjes van 5 à 7 cm lang en sauteer deze in en hete wok met 1/2 TL plantaardige olie. Meng er 1/2 TL sojasaus, 1/4 TL suiker en een beetje suiker door en bak verder gedurende +/- 2 min. Voeg sesamolie toe en leg de kosari mee op de schaal.
 6. Snijd de shiitake in schijfjes en sauteer ze in de wok met 1/2 TL plantaardige olie. Voeg 1 TL sojasaus, en 1 TL suiker toe en bak verder gedurende 2 min. Voeg wederom een beetje sesamolie toe en leg ze mee op de schaal.
 7. Snij de wortel in dunne staafjes, bak ze kort aan en leg ze mee op de schaal.
 8. Warm 2 TL plantaardige olie en de wok en bak het gehakt daarin aan tot het rul is. Voeg 2 teentjes geperste look, 1 TL sojasaus, 1/2 TL suiker, een beetje zwarte peper en sesamolie toe. Leg het gehakt mee op de schaal wanneer het gaar is.
 9. Oorspronkelijk wordt de bibimap met rauwe eieren geserveerd, maar als je dat liever hebt kan je er ook spiegeleieren 'sunny side up' bij serveren.
 10. Doe de rijst in een platte schaal. Schik alle bereide groenten er mooi over en leg de spiegeleieren er bovenop.
 11. Serveer met sesamzaadjes en chilipasta.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: