Make the most out of your ingredients

Een klein beetje rijst over?

Een mini restje rijst leent zich perfect voor in de soep

– Een klein beetje rijst over?

Heb je een klein beetje rijst over, maar is het niet voldoende voor een gerecht op zich?

Probeer dan eens één van de volgende dingen om het overschotje toch lekker te verwerken:

In soep:

Champignonsoep

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snij de champignons in stukjes.
  • Versnipper de ajuin.
  • Smelt de boter in een ruime pot.
  • Voeg de ajuin toe en bak deze goudbruin. (Indien de ajuin te hard kleurt, kan je altijd een beetje zout toevoegen om het kleuren tegen te gaan).
  • Voeg de champignons toe en bak deze +/- 5 min tot ze gekleurd zijn.
  • Voeg het half kopje rijst toe en bak kort aan. (De rijst zorgt voor de binding van je soep).
  • Overgiet met de bouillon en laat de soep +/- 25 min koken met het deksel op de pot.
  • Zet het vuur af. Voeg de melk toe aan de soep en mix ze goed door met een stafmixer. Indien je dit lekker vindt, kan je de soep ook kort mixen om er nog wat stukjes champignon in te laten.
  • Kruid met peper en zout naar smaak en dien de soep op.
Recept afdrukken Pin recept

Als extraatje in je vulling:

  • courgettes met gehakt en munt
  • gevulde paprika’s met rijst en gehakt
  • Griekse dolmas

Savooikool gevuld met gehakt en rijst

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Keuken Grieks
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  • Blancheer de blaadjes savooikool gedurende +/- 5 min in licht gezouten water.
  • Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  • Neem één blad en leg aan de onderkant wat van het gehaktmengsel (+/- 3 EL). Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  • Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  • Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  • Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  • Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 min sudderen.
Recept afdrukken Pin recept
2 Comments
  • Lisha
    Beantwoorden
    mei 3, 2015

    Hey,

    Kan je rijst in de diepvries bewaren zonder dat die uitdroogt?

Laat een bericht achter