juli 22, 2012
Champignonsoep
Liggen die champignons al een paar dagen te verpieteren in je frigo en zien ze er wat verrimpeld uit?
Je kan er nog altijd iets lekkers mee voor de dag toveren, zoals bvb. deze lekkere champignonsoep.
Om de soep dikker te maken kan je een restje rijst van de vorige dag toevoegen.
Champignonsoep
Ingrediënten
- 700 gr champignons
- 1 middelgrote ajuin
- 100 gram rijst een overschotje of anders ongekookt
- 125 ml melk
- peper en zout
- 1 liter groentebouillon
- 1 TL boter
Instructies
- Snij de champignons in stukjes.
- Versnipper de ajuin.
- Smelt de boter in een ruime pot.
- Voeg de ajuin toe en bak deze goudbruin. (Indien de ajuin te hard kleurt, kan je altijd een beetje zout toevoegen om het kleuren tegen te gaan).
- Voeg de champignons toe en bak deze +/- 5 min tot ze gekleurd zijn.
- Voeg het half kopje rijst toe en bak kort aan. (De rijst zorgt voor de binding van je soep).
- Overgiet met de bouillon en laat de soep +/- 25 min koken met het deksel op de pot.
- Zet het vuur af. Voeg de melk toe aan de soep en mix ze goed door met een stafmixer. Indien je dit lekker vindt, kan je de soep ook kort mixen om er nog wat stukjes champignon in te laten.
- Kruid met peper en zout naar smaak en dien de soep op.
Geen commentaren