Ga terug
+ servings

Savooikool gevuld met gehakt en rijst

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Keuken Grieks
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  • Blancheer de blaadjes savooikool gedurende +/- 5 min in licht gezouten water.
  • Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  • Neem één blad en leg aan de onderkant wat van het gehaktmengsel (+/- 3 EL). Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  • Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  • Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  • Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  • Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 min sudderen.
Recept afdrukken Pin recept