februari 14, 2014
Idaho potato cake van een restje aardappelen
Van een restje aardappelen of puree kan je ook een zoet dessert maken: Idaho potato cake!
Idaho, want blijkbaar is dat dé aardappelstreek van den de Verenigde Staten.
Wel een beetje een bom met de boter en suiker die erin gaat, maar als je dan toch al zondigt met deze brownie-achtige cake, kan je het maar beter goed doen!
En als je helemaal wil overdrijven kan je de nog lauwwarme cake serveren met een beetje room.
Idaho potato cake van een restje aardappelen
Ingrediënten
- 1 tas aardappel(en) gekookte of puree
- 1 tas boter
- 2 tassen suiker
- 2 ei(eren)
- 2 tassen bloem
- 1/4 tas cacaopoeder
- 1 TL bakpoeder
- 1 tas melk
- 1 TL vanille esscence
- 1 tas gemengde noten gehakt
- 100 gram chocolade
Instructies
- Mix de boter met de suiker tot deze romig en licht van kleur is.
- Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
- Meng de aardappelpuree en de vanille door het ei-/botermengsel.
- Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en cacao) door elkaar en mix ze door het beslag.
- Voeg als laatste de melk en de gehakte noten toe.
- Vet een vierkante bakvorm of cakevorm in met een beetje boter of olie en bekleed ede bakvorm met bakpapier. Op die manier kan je de cake later gemakkelijk uit de vorm halen.
- Giet het beslag in de beklede cakevorm en bak de cake gedurende 40 à 45 min in een op 45 °C voorverwarmde oven.
- Laat de cake afkoelen op een grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Marinella
Wat een geweldige site heb jij gemaakt. dank je wel!
Empty Fridge
Dank je wel!