Make the most out of your ingredients
title image

Voedsel is goud colab

Voedsel is goud colab

Het is al even stil om de blog. Soms zijn er zaken zoals werk, mijn lief, ‘sideprojects’ en een oude Volkswagen bus waar ik mijn aandacht aan besteed, waardoor er geen tijd rest om te bloggen.

Maar een (lange) rustpauze af en toe is goed. Want ik merk dat de kook-microbe toch nooit ver weg is en ‘no worries’ ik ben nog alle dagen bezig met zo min mogelijk verspillen. Zo heb ik me recent weer een CSA-pakket aangeschaft. Deze keer van Zilt en Zoet met overheerlijke groenten en veel kruiden en eetbare bloemen. Echt een aanrader! Ook moet ik vanaf nu geen GFT-zakken meer kopen, want het groenafval brengen we naar een buurtcompost. En vanaf het najaar ga ik terug workshops beginnen geven in samenwerking met Foodwin: de organisatie waarvoor ik vorig jaar al een keynote speech voor gaf op hun Foodwastefest.

Voedsel is goud colab

En dat brengt met bij de reden van deze post: Mijn colab met Voedsel is goud. Voor de campagne Voedsel is goud ging ik in samenwerking met de Vlaamse afval intercommunales, Foodwin en Belfius de uitdaging aan om twee online masterclasses rond voedselverspilling op poten te zetten.

De eerste gaat over slim en bewust kopen en de tweede leert je alles over goed bewaren. Daarnaast kan je op o.a. tiktok een paar restjes recepten verwachten.

Bekijk hier de trailer voor de online masterclasses rond voedselverspilling

 

Houd de blog, mijn insta en de website voedselisgoud.be in het voor al die tips, tricks!

En als je honger nog niet gestild is, kan je je lid maken van de whatsapp groep waar ik je vragen omtrent voedselverspilling graag beantwoord. Of neem deel aan een van de online Q&A sessies.

Want… verspillen is fout, voedsel is goud!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: