6 voedingswaren die je best niet invriest
Dacht je dat je zowat alles in de vriezer kon steken om een andere keer te gebruiken? Wrong!
Bij deze dus… 6 voedingswaren die je best niet invriest
Rauwe groenten
Vooral groenten die veel water bevatten zijn niet geschikt om in te vriezen. Denk maar aan tomaten, sla, aardappelen, komkommer, selder of ajuin. Eens in de diepvries gaat het water kristalliseren wat ervoor zorgt dat de groenten – eens terug ontdooit – wak gaan zijn.
Je kan ze beter op voorhand blancheren. Klik hier voor meer tips
Rauw fruit
Hetzelfde geldt voor fruit. Je kan er beter een compote van maken om een andere keer te gebruiken voor bvb. een crostata. De enige reden waarom je rauw fruit zou invriezen is voor deze back-up smoothies, kiwi-ijsjes of watermeloen pospicles.
Bekijk het recept voor:Kiwi ijsjes
|
|
Room of melk
Melkproducten zoals room, zure room of melk gaan schiften eens je ze ontdooit. Niet lekker en ook niet bruikbaar om te koken. Een roomsaus hoort nog altijd wel mooi gebonden te zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor yoghurt. Tenzij je er een ‘frozen yoghurt’ van wilt maken natuurlijk.
Hele stukken kaas
Geraspte kaas vries ik meestal in omdat ik een pak nooit in één keer op krijg en dan een volgende keer snel een handjevol uit de vriezer kan graaien als topping op bijvoorbeeld pizza of voor in een saus.
Maar hetzelfde geldt niet voor hele stukken zacht of harde kazen. De kans is groot dat je wel wat betaald hebt voor dat mooie stuk brie of thom. Door het in te vriezen verandert de structuur en heb je na het te ontdooien en brokkelig stukje kaas met een totaal andere smaak.
Maak er dan beter kaassaus of deze blauwe kaas dip van. Meer info over kaas invriezen vind je hier.
Bekijk het recept voor:Blauwe kaas dip
|
|
Hele kruiden
Heb je een halve bussel koriander of peterselie over. Niet lui zijn en hem in zijn geheel invriezen! Al wat je dan krijgt, zijn slap hangende blaadjes die je niet kan fijnsnijden. Wat je beter kan doen is de kruiden fijnhakken, in een hersluitbaar doosje doen en ze zo invriezen.
Klik hier voor meer tip som kruiden in te vriezen
Eten met een korstje
Heb je nog wat ovenschotel met een mooi krokant korstje of gefrituurde chickenwings over? Invriezen is niet de beste optie. Dat heerlijk ‘crunchy’ korstje – waar je het nu een maal voor doet – zal klef en vochtig worden. Gegarandeerd teleurstelling en een kleverige boel.
ilona
Fruit vries ik soms wel in, bijvoorbeeld fruitsalade die ik gebruik om door mijn overnight oats te doen. Gaat best goed.
Empty Fridge
Mmm. Overnight oats. Bedankt voor de tip!