Kruiden invriezen

Kruiden invriezen is een Empty the Fridge tip die ik vaak zelf hanteer en die elke keer weer handig van pas komt als ik aan het kokkerellen ben.
Op de markt of bij de Turk, koop ik zo’n grote,verse bussel peterselie, koriander of dille die ik natuurlijk nooit van z’n leven op krijg.
Ik probeer de kruiden al zo lang mogelijk in hun verse staat te laten meegaan door:
- De Kruiden schoon te spoelen en laat hem uitdruipen (Vooral voor hardere soorten zoals peterselie. Voor koriander en dille is dit niet altijd zo’n goed idee omdat ze dan sneller slap worden. Die was ik liever à la minute wanneer ik ze nodig heb in een gerecht).
- Doe de kruiden in een plastic zak met een stukje keukenrol en sluit de zak goed af.
- Het keukenpapier neemt het overbodige water op.
- Zo blijven de kruiden toch wel een weekje goed in de koelkast.
Maar als het echt niet anders kan, is kruiden invriezen de beste optie.
- Spoel de kruiden en laat ze goed uitlekken (dep eventueel droog met wat keukenrol).
- Hak ze fijn.
- Doe de kruiden in een hersluitbare diepvrieszak en vries ze in.
- Op die manier kan je de kruiden toch wel een aantal maanden in je diepvries bewaren en heb je ze altijd bij de hand
Let Op! Gebruik de ingevroren kruiden wel enkel in gekookte bereidingen!
En voor wat gebruik ik die ingevroren kruiden nu zoal hoor ik je denken…
Papilotte met vis en groenten
Een papilotte van vis (of kip) en groenten in een witte wijn saus met diepgevroren (of verser) kruiden. Heerlijk met peterselie, dille en/of basilicum.
Bekijk het recept voor:Papilotte met vis en groenten
|
|
Marokkaanse groentenstoofpot met couscous
Een lekkere Marokkaans getinte, vegetarische stoofpot met vel restjes groenten en diepgevroren koriander. Ideaal voor guur herfstweer.
Bekijk het recept voor:Marokkaanse groentenstoofpot met couscous
|
|
Andere mogelijke opties zijn:
- peterselie voor in pasta carbonara of in je tomatensaus
- geroosterde groenten/kip met dille
- een lamsstoofpotje of -curry met koriander
- …
Geen commentaren.