Make the most out of your ingredients
title image

Crostata

Crostata

Empty the fridge - Crostata

Het is nog eens tijd voor wat lekkere dessert-inspiratie. Het is koud en mijn goesting voor warme koffie, thee en een lekker stukje gebak steekt de kop op.

Bij deze dus een recept voor een Italiaanse klassieker: Crostata. Super gemakkelijk om te maken en ideaal om een restje confituur of vruchten-compote op te gebruiken.

Zoals zo vaak met dit soort recepten zijn de variaties eindeloos.

Crostata-variaties:

      • eender welke confituur
      • vruchtenmoes: appelmoes, pruimen, …
      • perziken
      • nectarinen
      • peer, chocolade en hazelnoten

TIP: Als het fruit dat je gebruikt een beejte veel sap bevat, kan je altijd een beetje  amandelpoeder over de bodem van de crostata strooien. Die sloprt het overtollige sap goed op.

Gluten- en suiker-tips:

  • Je kan de suiker vervangen door agave-siroop.
    Houd rekening met de volgende verhoudingen: 2/3 tas agave voor elke tas suiker uit het recept. (bron: www.livestrong.com)
  • Voor een bloemvrije variante kan je hier een kijkje nemen
Recept Afdrukken

Crostata

Empty the fridge - Crostata
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
à 5
Maaltijd Dessert
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
à 5
Empty the fridge - Crostata
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm diameter) met bakpapier.
  2. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot deze zacht en romig is.
  3. Meng er het ei door en voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe tot je een goed gemengd, doch kruimelig deeg bekomt.
  4. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm en duw het goed aan. De bodem moet grofweg overal dezelfde dikte hebben.
  5. Bestrijk de bodem met de confituur.
  6. Verkruimel de rest van het deeg boven de taart en druk de kruimels lichtjes aan.
  7. Bak de taart gedurende 45 à 50 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  8. Laat de crostata in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm als de tart koud is en bestuif ze met poedersuiker.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: