Make the most out of your ingredients
title image

Watermeloen popsicles

Watermeloen popsicles

Empty the Fridge - Watermeloen popsicles

Het is warm de laatste dagen en dan krijgt een mens al eens zin in een ijsje.

Maar van zo’n warm weer word ik tegelijkertijd ook lui en dus was mijn motivatie om naar de winkel te gaan om ijsjes te kopen vrij laag. Maar je kan – mits je natuurlijk watermeloen in huis hebt – ook super gemakkelijk zelf verfrissende watermeloen popsicles maken.

Ideaal trouwens voor wanneer je een groot stuk meloen gekocht hebt en die niet allemaal ineens op krijgt. Watermeloen kan na een paar dagen in de ijskast een beetje wak worden en dan zijn deze watermeloen popsicles ideaal om ze later een keer op te eten.

Het princicpe is simpel: Snijd de watermeloen in dikke schijven, duw een houten stokje in de onderkant, vries de popsicles gedurende minimum 3 uur in… Et voila: je hebt zalig frisse, gezonde ijsjes!

TIP/Chinese eetstokjes als handvat

Om de popsicles gemakkelijk te kunnen opeten, heb je een soort van handvat nodig. Als je ooit zo van die plastieken vormpjes gekocht hebt om zelf ijsjes te maken, kan je die perfect gebruiken. Ik gebruikte echter de houten stokjes die ik nog bewaard had van de take-away sushi.

Ik haalde het houten gedeelte uit het plastiek omhulsel en stak dit vervolgens in de schijf watermeloen. Worked like a charm!

Empty the Fridge - Popsicle handvat

Andere meloen…

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar volgens mij kan je dit ook perfect met andere soorten meloen doen.

Recept Afdrukken

Watermeloen popsicles

Empty the Fridge - Watermeloen popsicles
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5
Passieve Tijd 3
Porties
Maaltijd Dessert
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5
Passieve Tijd 3
Porties
Empty the Fridge - Watermeloen popsicles
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de watermeloen in schijven van +/- 2,5 cm dik en verwijder de schil.
  2. Steek het houten gedeelte van het ushi-stokje of een ander soort van handvatje in de breedste kant van de watermeloen.
  3. Leg deze schijfjes op een plateau gedurende minimum 3 uur in de diepvries en je popsicles zijn klaar!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: