Pizza is een echte winner voor het opgebruiken van restjes!
Restjes tomatensaus, groenten, vlees, kaas, …. BINGO We have a pizza
Hieronder staat het recept voor een basisdeeg dat je dan naar hartelust kan beleggen.
Maar als het snel moet gaan, kan je ook een klaargemaakt deeg gebruiken, of wraps.
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Doe de droge gist, bloem, zout, suiker, olijfolie en water in een kom en kneed alles goed tot een soepel deeg.
Rol het deeg tot een bal en laat het ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen.
Verdeel het deeg in 2 stukken en kneed het nog eens goed door.
Rol elke bal uit tot een ronde van +/- 3 mm dik en leg die op een ingevette bakplaat.
Vet het deeg zelf ook nog even in en beleg met je restjes. Begin altijd met een dunne laag tomatensaus en leg er vervolgens dunne schijfjes groenten en/of vlees op. Werk af met wat geraspte kaas en gedroogde oregano en nog een beetje olijfolie.
Bak de pizza's gedurende +/- 15 min in een op 220°C voorverwarmde oven. Altijd lekker met wat extra verse rucola en pikante olie erbovenop.
Geen commentaren.