Make the most out of your ingredients
title image

Restje champagne?

Restje champagne?

Empty the Fridge - Restje champagne

Wat te doen met die halve fles champagne die niet meer opraakte? Van alles lekkers! …

Champagne Granita … als dessert of verfrissend hapje tussen 2 gangen

Ingrediënten

  • 250 gram tas suiker
  • 250 ml tas water
  • 500 ml vers appelsiensap
  • 500 ml Champagne
  • 2 EL limoensap

Bereiding

  • Doe de suiker samen met het water in een pan en breng aan de kook tot de suiker gesmolten is.
  • Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen.
  • Voeg het appelsiensap, de champagne en het limoensap toe.
  • Giet het mengsel in een vriezerbakje en bevries het gedurende 8 uur tot het opgesteven is.
  • Haal de granita uit de diepvries 10 min voor je hem wil opdienen. Na 10 min. kan je de granita dan met een vork mengen om een korrelige structuur te bekomen.

in sauzen voor bij vis/ sint-jacobsvruchten

  • Bak je vis naar keuze zoals je dat gewoonlijk zou doen in en pan.
  • Voeg vlak +/-5 min voordat de vis gaar, een scheut champagne toe aan de pan. Eventueel kan je ook wat kappertjes toevoegen.
  • Laat de alcohol heel even verdampen en voeg dan room toe om een dikkere saus te bekomen.

Je kan de champagne ook gebruiken om de saus van een vissers-stoofpotje extra smaak te geven.

Heerlijk in een risotto

Voeg het restje champagne toe aan de bouillon die je als basis gebruikt voor je risotto. Of risotto met courgettes & parmezaan & een gebakken scampi’s erbij…

Empty the fridge - Risotto met venkel en spinazie
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Risotto met venkel en spinazie
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Risotto met venkel en spinazie
Empty the fridge - Risotto met venkel en spinazie

Als dessert! Fruit in champagne siroop

Ingredienten

  • 120 gram suiker
  • 500 ml Champagne (of droge witte wijn)
  • 250 ml water
  • 3 reepjes limoenschil
  • 2 EL citroensap
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstock
  • 5 rijpe perziken/nectarines

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten behalve het fruit samen in een pan en breng aan de kook over een middelmatig vuur.
  • Zet het vuur laag en laat gedurende +/- 5 min sudderen tot de suiker volledig opgelost is.
  • Voeg het fruit toe laat het geheel nog even sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop met het fruit afkoelen.
  • Verwijder het fruit en laat de siroop nog wat inkoken (+/- 10 min)
  • Giet de siroop terug over het fruit en laat opnieuw afkoelen.
  • Dien op met wat frambozen
Geen commentaren.
Laat een bericht na: