Make the most out of your ingredients
title image

Pesto van selderblaren, pistache & feta

Pesto van selderblaren, pistache & feta

Empty the Fridge - Pesto van selder met pistache en feta

Gebruik alles van de selder

Een tijdje terug poste ik onder de rubriek Friday Market Finds een reeks recepten voor het opgebruiken van een groene selder. Alle delen van de selder kwamen toen aan bod, inclusief de blaren. Ik maakte toen o.a. zelf selderijzout. Het is zonde van de blaren weg te gooien, want ze hebben best wel veel smaak. Niet voor niks worden ze dan ook in een bouquet garni of als basis voor een groentebouillon gebruikt. Maar, niks van dat alles… Deze keer maakte ik er een pesto van selderblaren, pistache en feta.

Pesto of mayonaise?

Pesto is de perfecte ‘partner in crime’ om van verlepte kruiden, salade en ander loof een lekkere smaakmaker te maken. Je hoeft er enkel nog wat kaas en noten aan toe te voegen en je bent gesteld. De feta in deze pesto van selderblaren zorgt ervoor dat je zelfs en soort van mayonaise-effect bekomt. Lekker pittig en zout!

TIP: Hoe donkerder de blaren van de selder zijn, hoe pittiger de pesto. Proef dus zeker vooraleer je de pesto ergens voor gebruikt. Is ze te scherp van smaak? Voeg dan wat mildere kruiden zoals basilicum door.

Lekker met gestoomde groenten

Ik at de pesto van selderblaren, pistache & feta als saus bovenop gestoomde groenten met een lepeltje yoghurt erbij. Weeral een bewijs dat vegetarisch eten helemaal niet flets hoeft te zijn.

Empty the Fridge - Pesto van selder met pistache en feta 2

Recept Afdrukken

Pesto van selder, pistache & feta

Empty the Fridge - Pesto van selder met pistache en feta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Saus, spread
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Porties
Maaltijd Saus, spread
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Porties
Empty the Fridge - Pesto van selder met pistache en feta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer. Klaar!

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • femke
    Beantwoorden
    augustus 6, 2015

    Geniaal! Hoe lang zou je de pesto kunnen bewaren, ervan uitgaand dat de selderbladeren al aan de verlepte kant zijn?
    Zou de pesto nog lekker zijn na invriezen?
    Alvast bedankt!

Laat een bericht na: