Make the most out of your ingredients

Broodpap met veenbessen en specerijen

Broodpap met veenbessen en specerijen

Empty the Fridge - Broodpap met veenbessen en specerijen

Mijn moeder maakte toen we klein waren vaak vanillepudding met vingerkoekjes en rozijnen als dessert. Dik, romig, nog een beetje warm en met een dik vel erboven op. Puur jeugdsentiment. Af en toe heb je zo van die dagen dat je herinnerd wordt aan zo’n gerecht van vroeger en het dan ook persé moet eten. Zo ook de dag dat ik dit recept voor broodpap met veenbessen en specerijen bedacht.

Vanillepudding en melk zijn niet direct het probleem. Die heb ik meestal wel in huis. Maar ik ben niet zo’n zoetekauw en bijgevolg waren lange vingers of ‘boudoirekes’ niet terug te vinden in mijn voorraadkast. Bijgevolg dit snel te maken, lekker alternatief voor de ‘old-school classic’ vanillepudding met lange vingers.

Oud brood ipv ‘lange vingers’

In plaats van lange vingers gebruikt ik stukjes oudbakken brood die ik in melk weekte. Eender welke, lichtere soort brood is goed, maar je kan ook stukjes cake of oudbakken koekjes gebruiken. Speculoos, peperkoek, boterkoekjes, oreos, …. Go for it! In dat geval heb je de specerijen uit onderstaand recept waarschijnlijk zelfs niet nodig.

De hoeveelheden zijn een beetje op ’t gevoel afhankelijk van hoeveel brood je hebt en hoe lopend je je broodpap liefst heb. Onderstaand recept is dus een algemene richtlijn.

Recept Afdrukken

Broodpap met veenbessen en specerijen

Empty the Fridge - Broodpap met veenbessen en specerijen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Kook Tijd 10 minuten
Porties
portie
Maaltijd Dessert
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Kook Tijd 10 minuten
Porties
portie
Empty the Fridge - Broodpap met veenbessen en specerijen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Breek het oudbakken brood of gebak in stukjes en doe het in een kleine pot. Overgiet het brood met de melk en laat 5 minuten staan tot het zacht is.
  2. Voeg de specerijen, veenbessen en honing toe en warm op een zacht vuurtje (+/- 5 min) tot je een pap-achtige textuur bekomt.
  3. Meng het vanillepoeder met het water of melk, roer door de pap en laat nog even zachtjes pruttelen. Voeg indien de pap te dik is een beetje meer melk toe.
  4. Serveer onmiddellijk.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: