Make the most out of your ingredients
title image

Bloemkool quinoa burgers

Bloemkool quinoa burgers

Empty the fridge - Bloemkoolburger met quinoa

Een nieuw recept voor bloemkool burgers.

Deze keer met een restje quinoa erbij, wat een lekkere, crunchy burger oplevert!

Recept Afdrukken

Bloemkool quinoa burgers

Empty the fridge - Bloemkoolburger met quinoa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 80 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 80 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Empty the fridge - Bloemkoolburger met quinoa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix de gekookte bloemkool, bonen, pijpajuin, knoflook, peper en zout tot je een gladde massa bekomt. Als het mengsel zich niet gemakkelijk laat mixen, kan je een beetje water of kookvocht van de bloemkool toevoegen, maar het moet wel een vrij vast mengsel blijven.
  2. Meng de quinoa, het broodkruim en de geraspte parmezaan erdoor.
  3. Vorm hamburgers van het mengsel (+/- 12 stuks). Per burger heb je ongeveer 1/3 tas van het mengsel nodig.
  4. Leg de burgers 1 uur in de ijskast om op te stijven.
  5. Warm de olie in een grote antikleefpan en bak de burgers gedurende 2 à 3 min per kant tot ze warm zijn en mooi goudbruin.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: