Bloemkool quinoa burgers
Porties Prep Tijd
6 80minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
6 80minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Mix de gekookte bloemkool, bonen, pijpajuin, knoflook, peper en zout tot je een gladde massa bekomt. Als het mengsel zich niet gemakkelijk laat mixen, kan je een beetje water of kookvocht van de bloemkool toevoegen, maar het moet wel een vrij vast mengsel blijven.
  2. Meng de quinoa, het broodkruim en de geraspte parmezaan erdoor.
  3. Vorm hamburgers van het mengsel (+/- 12 stuks). Per burger heb je ongeveer 1/3 tas van het mengsel nodig.
  4. Leg de burgers 1 uur in de ijskast om op te stijven.
  5. Warm de olie in een grote antikleefpan en bak de burgers gedurende 2 Ć  3 min per kant tot ze warm zijn en mooi goudbruin.