december 4, 2012
Yoghurt cake
Yoghurt op overschot die nog maar even goed blijft?
Maak er deze frisse cake van.
Yoghurt cake
Ingrediënten
- 1 1/2 tas yoghurt
- 2/3 tas olijfolie
- 1 1/4 tas suiker
- 3 ei(eren)
- 2 1/2 tas bloem
- 2 1/2 TL bakpoeder
- 1/2 TL zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 TL vanille esscence of 1 vanillestokje
- 2 TL citroenzeste
- 1/3 tas citroensap
Instructies
- Vet een ronde springvorm van 21 cm diameter of een rechthoekig taartblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Meng de yoghurt met de olijfolie, suiker, eieren, citroensap, -zeste en vanille met een garde of mixer.
- Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en -soda, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel tot alle klontertjes verdwenen zijn.
- Giet het deeg in de springvorm en bak de cake gedurende +/- 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven. Dek de cake op het einde indien nodig af met een beetje aluminiumfolie zodat hij niet te bruin wordt.
- Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Als het stokje er 'proper' uitkomt is de cake voldoende gebakken.
- Serveer de cake op kamertemperatuur. Als je hem goed verpakt, blijft de cake enkele dagen goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments