Make the most out of your ingredients

Yoghurt cake

Yoghurt cake

Empty the fridge - Yoghurtcake

Yoghurt op overschot die nog maar even goed blijft?

Maak er deze frisse cake van.

Yoghurt cake

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 1

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Vet een ronde springvorm van 21 cm diameter of een rechthoekig taartblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de yoghurt met de olijfolie, suiker, eieren, citroensap, -zeste en vanille met een garde of mixer.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en -soda, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel tot alle klontertjes verdwenen zijn.
  • Giet het deeg in de springvorm en bak de cake gedurende +/- 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven. Dek de cake op het einde indien nodig af met een beetje aluminiumfolie zodat hij niet te bruin wordt.
  • Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Als het stokje er 'proper' uitkomt is de cake voldoende gebakken.
  • Serveer de cake op kamertemperatuur. Als je hem goed verpakt, blijft de cake enkele dagen goed.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling