Ga terug
+ servings

Yoghurt cake

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 1/2 tas yoghurt
  • 2/3 tas olijfolie
  • 1 1/4 tas suiker
  • 3 ei(eren)
  • 2 1/2 tas bloem
  • 2 1/2 TL bakpoeder
  • 1/2 TL zout
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 TL vanille esscence of 1 vanillestokje
  • 2 TL citroenzeste
  • 1/3 tas citroensap

Instructies
 

  • Vet een ronde springvorm van 21 cm diameter of een rechthoekig taartblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de yoghurt met de olijfolie, suiker, eieren, citroensap, -zeste en vanille met een garde of mixer.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en -soda, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel tot alle klontertjes verdwenen zijn.
  • Giet het deeg in de springvorm en bak de cake gedurende +/- 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven. Dek de cake op het einde indien nodig af met een beetje aluminiumfolie zodat hij niet te bruin wordt.
  • Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Als het stokje er 'proper' uitkomt is de cake voldoende gebakken.
  • Serveer de cake op kamertemperatuur. Als je hem goed verpakt, blijft de cake enkele dagen goed.
Recept afdrukken Pin recept