augustus 13, 2014
Wijnblokjes
Plan B voor een klein restje wijn
Ik poste al eerder een berichten over wat je met een restje wijn kan doen, maar dan ging ik er telkens vanuit dat je nog zo ongeveer een halve fles wijn over hebt. Aangezien dat echter niet altijd het geval is, en je een fles wijn ook niet eeuwig op je aanrecht kan laten staan… plan B: wijnblokjes.
Een klein restje wijn – in dit geval rode, maar je kan net hetzelfde principe toepassen op witte wijn – kan je perfect invriezen.
Wat heb je nodig?
- een restje rode of witte wijn
- een ijsblokjesvorm
- een diepvrieszak of doosje dat in de diepvries kan
- minimum 6 uur geduld
Hoe maak je diepgevroren wijnblokjes?
- Giet het restje wijn in de ijsblokjesvorm
- Plaats de vormpjes horizontaal, gedurende minimaal 6 uur in je diepvries
- Haal de ijsblokjes na minimaal 6 uur uit de vorm en doe ze in een diepvrieszak of afsluitbaar doosje
- Plaats het doosje terug i de diepvries tot je de wijnblokjes kan gebruiken
Waar kan je de wijnblokjes zoal voor gebruiken?
Wijnblokjes lenen zich prima voor sauzen zoals bvb. rode wijnsaus of (in het geval van witte wijn) voor een wijn-roomsausje bij een stukje vis. Je kan ze ok prima kwijt in de bouillon voor risotto of bolognaisesaus.
Bekijk het recept voor:Rode wijn saus
|
|
Bekijk het recept voor:Risotto met venkel en spinazie
|
|
De Luie Vegetariër (Ann)
wat een zalig idee…hoeft mijn man zich niet meer ‘op te offeren’ om het laatste geutje leeg te drinken. Voortaan vries ik dat gewoon in!