Make the most out of your ingredients
title image

Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken

Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken

Empty the Fridge - Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken

Een aantal maanden terug maakte ik voor het project Koelkast in orde van OVAM verschillende soorten empanadas klaar. Het waren toen vooral empanadas met een hartige vulling, want deze deegflapjes lenen zicht uitstekend voor het opgebruiken van allerlei restjes zoals puree, vlees of groenten.

Bekijk het recept hier >

Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken

Maar je kan evengoed een dessert-versie maken zoals deze zoete empanandas met chocoladepudding en krieken. Een overschotje chocoladepudding en een halve bokaal krieken zetten met aan tot experimenteren.

Ik maakte hetzelfde basisdeeg als voor hartige empanandas, maar voegde er een beetje suiker en kaneel aan toe. Vervolgens mengde ik de pudding met de krieken. De vulling mag vrij stevig zijn zodat de empanadas niet ontploffen.

TIP: Als je geen krieken in huis hebt, kan je optioneel wat stukjes banaan toevoegen aan je vulling.

Recept Afdrukken

Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken

Empty the Fridge - Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Gebak
Keuken Spaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
empanadas
Maaltijd Gebak
Keuken Spaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
empanadas
Empty the Fridge - Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor het deeg
Voor de vulling

Instructies

Maak het deeg
  1. Meng de bloem en het zout in een keukenrobot. Voeg de koude boter, 1 ei en het water toe en mix tot je een zanderig mengsel hebt. Stort het deeg in een kom en kneed kort door elkaar tot je een deegbal kan vormen. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten tot 1 uur in de ijskast rusten.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot een dikte van +/- 3 mm en steek cirkels van ongeveer 12 cm uit.
Maak één empanada per keer
  1. Meng het restje pudding met de uitgelekte krieken, kaneel en peper.
  2. Beleg de helft van een deegcirkeltje met 1 el van jouw pudding-vulling.
  3. Bevochtig de randen van het deeg met een beetje water, vouw dubbel en duw de randen aan met een vork om de empanadas te sluiten. De overschotjes deeg kan je (met een beetje water) terug door elkaar kneden en uitrollen tot alle deeg opgebruikt is.
  4. Leg de empanada op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de empanada’s met het losgeklopte ei en bestrooi ze met een mengsel van half suiker; half kaneel.
  5. Bak de empanadas ongeveer 15 minuten op 200°C en laat ze afkoelen op en grill vooraleer je ze opeet.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: