Zoete empanandas met chocoladepudding en krieken
Porties Prep Tijd
10empanadas 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
10empanadas 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
Maak het deeg
  1. Meng de bloem en het zout in een keukenrobot. Voeg de koude boter, 1 ei en het water toe en mix tot je een zanderig mengsel hebt. Stort het deeg in een kom en kneed kort door elkaar tot je een deegbal kan vormen. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten tot 1 uur in de ijskast rusten.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot een dikte van +/- 3 mm en steek cirkels van ongeveer 12 cm uit.
Maak één empanada per keer
  1. Meng het restje pudding met de uitgelekte krieken, kaneel en peper.
  2. Beleg de helft van een deegcirkeltje met 1 el van jouw pudding-vulling.
  3. Bevochtig de randen van het deeg met een beetje water, vouw dubbel en duw de randen aan met een vork om de empanadas te sluiten. De overschotjes deeg kan je (met een beetje water) terug door elkaar kneden en uitrollen tot alle deeg opgebruikt is.
  4. Leg de empanada op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de empanada’s met het losgeklopte ei en bestrooi ze met een mengsel van half suiker; half kaneel.
  5. Bak de empanadas ongeveer 15 minuten op 200°C en laat ze afkoelen op en grill vooraleer je ze opeet.