juni 12, 2012
Tomatensalsa
Maak een heerlijke salsa van je restjes tomaten en verse kruiden.
Dien op als hapje bij nacho’s, als een sausje bij Mexicaanse taco’s of bij quesadilla’s.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 2 EL peterselie (of koriander) fijngehakt
- 2 EL olijfolie
- 1 EL citroensap limoen kan natuurlijk ook
- 1 rode ajuin fijngesneden
- 1 rode chili peper of sambal
- 1 TL paprikapoeder
- 2 EL azijn liefst rode wijnazijn
- peper en zout
- 1 teentje knoflook uitgeperst
Instructies
- Meng de blokjes tomaat met de rode ui en verse kruiden. Als je de salsa eventjes op voorhand maakt kan je best de pitjes uit de tomaat verwijderen. Dan is de salsa minder lopend.
- Meng de knoflook met het paprikapoeder, de olijfolie, azijn, citroensap en peper en zout goed door elkaar.
- Giet de dressing over de tomaten en laat eventjes trekken.
- Dien op als hapje bij nacho's, als een sausje bij Mexicaanse taco's of bij quesadillas.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.