Make the most out of your ingredients
title image

Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)

Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)

Empty the Fridge - Tom Kha Gai

Eén van mijn favoriete soepen zowel in de winter als in de zomer. Lekker fris en pittig en perfect om een restje kip of kalkoen in kwijt te raken.

Christmas turkey? There you go…

Recept Afdrukken

Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)

Empty the Fridge - Tom Kha Gai
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Soep
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Maaltijd Soep
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Empty the Fridge - Tom Kha Gai
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Voeg een beetje olie toe aan een soeppan en bak de rode curry pasta kort aan zodat de aroma's vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe en roer goed door elkaar.
  2. Kneus het citroengras en snijd het in stukjes. Voeg dit toe aan de kokosmelk, samen met de limoenbladeren en de gember. Laat deze bouillon +/- 15 min trekken.
  3. Voeg vervolgens de ajuin, kalkoen en oesterzwammen toe en laat alles koken tot de groenten gaar zijn de kalkoen goed warm is.
  4. Voeg als laatste de vissaus/sojasaus, de bruine suiker en het limoensap toe en roer goed door elkaar.
  5. Dien op met verse koriander en eventueel wat basmatirijst.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: