Make the most out of your ingredients
title image

Siciliaanse Caponata

Siciliaanse Caponata

Empty the Fridge - Friday market find 2 - Caponata

Zoet zuur & knapperig

Siciliaanse Caponata is een beetje een combinatie tussen ratatouille en chutney. De mengeling van azijn en suiker met de kappertjes maken er een frisse, zoetzure saus van. Voor dit recept bestaan nogal wat varianten waarbij extra ingrediënten zoals groene olijven, pijnboompitten of rozijnen toegevoegd worden. Hieronder vind je mijn interpretatie, want ik houd niet zo van warme olijven en de pijnboompitten waren op.

Al Capone 4 dinner

Elke keer als ik dit bericht bekijk moet ik aan Al Capone denken :). Italië, de Siciliaanse maffia en de naam zeker… Maar blijkbaar is er dus geen link.

Deze saus wordt meestal geserveerd bij visgerechten. Ik at deze samen met een stukje gebakken pagasius en een puree gemaakt van bloemkool, witte bonen, tijm en mosterd. Dat recept volgt binnenkort :).

Empty the Fridge -  Friday market find 2 - Vis met caponata en bloemkoolpuree

Als hapje

Als hapje kan je de Caponata bijvoorbeeld opdienen op een stukje krokante ciabatta, lookbrood of crostini.

Empty the Fridg - Bewaartip

Kook de groenten niet te lang. De selder mag nog wat krokant zijn. Je kan de Caponata maximum één week in de ijskast bewaren.

Recept Afdrukken

Caponata

Empty the Fridge - Friday market find 2 - Caponata
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10
Kook Tijd 30
Porties
personen
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10
Kook Tijd 30
Porties
personen
Empty the Fridge - Friday market find 2 - Caponata
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Warm één EL olijfolie in een pan en bak de blokjes aubergine gedurende +/- 5 min goudbruin en zacht. Zet de blokjes aubergine opzij.
  2. Voeg een beetje extra olijfolie toe aan de pan en fruit de ajuin en de knoflook op een zacht vuur tot deze zacht is (5 à 8 minuten).
  3. Voeg de reepjes selder toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
  4. Doe de aubergine terug in de pan en voeg eveneens de kappertjes toe.
  5. Overgiet alle groenten met de tomaten uit blik of passata en voeg de suiker, basilicum en azijn toe.
  6. Laat de Caponata zo gedurende +/- 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.
  7. Je kan de Caponata onmiddellijk serveren of in de ijskast bewaren.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: