Caponata
Maaltijd
Bijgerecht
Keuken
Italiaans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
Kook Tijd
30
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
Kook Tijd
30
Ingrediënten
1
middelgrote
aubergine(s)
in blokjes van 2 cm
4
stengels
selder
in reepjes van 1 cm
1
middelgrote
ajuin
grof gesneden
200
gram
gepelde tomaten
of passata
1,5
EL
olijfolie
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
1
EL
kappertjes
1
EL
rode wijnazijn
2
EL
basilicum
verse
peper en zout
1
TL
suiker
Instructies
Warm één EL olijfolie in een pan en bak de blokjes aubergine gedurende +/- 5 min goudbruin en zacht. Zet de blokjes aubergine opzij.
Voeg een beetje extra olijfolie toe aan de pan en fruit de ajuin en de knoflook op een zacht vuur tot deze zacht is (5 à 8 minuten).
Voeg de reepjes selder toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
Doe de aubergine terug in de pan en voeg eveneens de kappertjes toe.
Overgiet alle groenten met de tomaten uit blik of passata en voeg de suiker, basilicum en azijn toe.
Laat de Caponata zo gedurende +/- 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.
Je kan de Caponata onmiddellijk serveren of in de ijskast bewaren.