Savooikool gevuld met gehakt en rijst
Porties Prep Tijd
2 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  2. Blancheer de blaadjes savooikool gedurende +/- 5 min in licht gezouten water.
  3. Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  4. Neem één blad en leg aan de onderkant wat van het gehaktmengsel (+/- 3 EL). Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  5. Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  6. Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  7. Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  8. Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 min sudderen.