juni 15, 2012
Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel
Croissants over van de uitgebreide zondagbrunch?
Dit is een heerlijk recept voor een soort van broodpudding maar dan gemaakt met croissants en abrikozen confituur. Yummy!
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 6 croissants
- 3 ei(eren)
- 1,5 tas melk
- 1/2 tas room
- 1/2 TL kaneel
- 6 EL abrikozenconfituur
- 3 EL suiker
- boter voor het invetten van de ovenschaal
Instructies
- Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
- Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
- Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
- Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
- Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
- Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
- Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.