Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel
Porties Prep Tijd
4 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
  2. Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
  3. Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
  4. Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
  5. Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
  6. Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
  7. Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.