Pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie
Porties Prep Tijd
600gram 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 4uur
Porties Prep Tijd
600gram 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 4uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng de pompoen en het zout en laat ongeveer 2 uur op kamertemperatuur trekken.
  2. Meng alle resterende ingrediƫnten en breng aan de kook op middelhoog vuur tot de bruine suiker opgelost is. Voeg de pompoen toe, laat even sudderen, haal van het vuur en laat onbedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Schep het mengsel als het afgekoeld is in een hersluitbare bokaal en zet het in de koelkast. De pompoen zal binnen ongeveer 2 uur lekker zijn, maar zal van smaak verbeteren als hij een nacht kan trekken. Deze pickle blijft, afgedekt en gekoeld, ongeveer 2 maanden houdbaar.