Make the most out of your ingredients
title image

Corona, creativiteit en quarantini’s

Corona, creativiteit en quarantini’s

Empty the Fridge - Quarantini

In every crisis there’s an opportunity…

Het is een quote die ik laatst hoorde in het nieuwe Netflix-seizoen van Ozark. Netflix. Een ongetwijfeld populaire bezigheid onder velen van jullie tijdens deze Corona lockdown.

Deze quote is wat mij betreft op vele zaken van toepassing. Het zijn vreemde tijden, waarin we onze dagdagelijkse ratrace een pitje lager moeten zetten en ‘noodgedwongen’ onthaasten en op een trager ritme leven.

De extraverten onder ons hebben hoogst waarschijnlijk last van de opgelegde ‘social distancing’. De introverten (zoals ik zelf) vinden het dan weer heerlijk om rustig thuis hun eigen gangetje te kunnen gaan.

Ik vind persoonlijk dat er heel veel positiefs kan voortkomen uit deze rare tijden.

De afgelopen tijd stond ik meer dan ooit stil bij hoe belangrijk mijn vrienden en familie voor me zijn. We bellen en skypen meer dan ooit. Ik doe babbels met mijn buren die ik anders nooit zou voeren. Ik pols regelmatig of de mensen die ik het liefst zie het goed stellen. Ik heb tijd om te stil te staan bij wie en wat echt belangrijk voor me is.

We worden heel willens nillens met onze neus op de feiten geduwd dat we ons elke dag weer veel te veel moeten haasten. Deze lockdown doet ons stilstaan bij het feit dat we echt niet alle dagen in de file hoeven te staan om onze job goed te kunnen uitvoeren. De uren die we daarmee uitsparen kunnen zoveel nuttiger besteed worden.

Creativiteit

Ikzelf ondervond als webdesigner dan weer dat ik mij job en de noden van mijn klanten vanuit een totaal ander perpectief dient te benaderen. Hoe kan je als kleine zelfstandige zonder winkel toch nog tegenmoet komen aan de noden van je klanten en toch nog omzet genereren. Ongewone online advertenties, sneller dan ooit gebouwde webshops en allerlei mailings van dien aard ontsproten al aan mijn toetsenbord en de online video met mijn team en klanten. Out of the box thinking was nog nooit zo aan de orde!

En die creativiteit vertaald zich niet alleen maar in mijn werk door. Ook in de keuken deed ik aan #coronacooking.

Koken uit de voorraadkast was nog nooit zo hot, want elke dag naar de winkel hollen was in deze tijden geen optie. En met zoveel thuis te zijn, had ik tijd om mijn zuurdesembrood skills wat bij te schaven en menig brood te bakken.

Quarantini’s

Maar de highlight was ongetwijfeld de creatie van een hoogsteigen corona-cocktail, gedoopt tot – hoe kan het nog toepasselijker – de ‘Quarantini’.

De quarantini is een ongewone mix van vodka met het pekelvocht van pompoenpickles, maple syrup en een gekneusd blaadje salie. En de finishing touch… een roerstaafje van zelfgemaakte beef jerkey.

Ik laat in het midden of het nu het effect van de lockdown is, de vele tijd om te kunnen dromen over post-corona projectes of mijn honger naar vertier. Maar de quarantini is nummer één in mijn corona mixology.

Ik hoop dat ik wanneer deze hele lockdown op zijn einde loopt ik met mijn vrienden en familie ik met een quarantini in de hand kan klinken op een goede afloop en dat we allemaal de positieve zaken nog een lange tijd kunnen laten voortduren zonder al te snel te verzanden in onze gehaaste, drukke leventje. Proost!

Recept Afdrukken

Quarantini

Empty the Fridge - Quarantini
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Lente
Porties
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Lente
Porties
Empty the Fridge - Quarantini
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: