Penne à la greque
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de knoflook kort in 2 EL olijfolie en voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
  2. Kook de tomaten +/1 min en voeg vervolgens de witte wijn, peper en zout, basilicum en oregano toe.
  3. Laat de saus gedurende 10 min pruttelen op een zacht vuur.
  4. Pel ondertussen de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met een beetje peper en zout.
  5. Verwarm de resterende 3 EL olijfolie in een grote pan en voeg de scampi’s toe. Bak ze gedurende ongeveer 1min tot ze net roze worden. Besprenkel de scampi’s met de chilivlokken.
  6. Schep de scampi’s en alle sappen uit de pan in een lage ovenschaal.
  7. Verkruimel de fetakaas over de scampi’s en schep er vervolgens de tomatensaus over.
  8. Bak de scampi’s gedurende 10 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  10. Meng de pasta met de gloeiend hete saus, besprenkel met wat extra verse basilicum als je die hebt en dien onmiddellijk op.