Gezonde havermout verstopt in een muffin
Probeer je – met gemengd succes – havermoutpap als gezond ontbijt te promoten bij je gezin? Dan heb je waarschijnlijk een kopje op onverschot. Misschien moet je eens via een omweg proberen om havermout op het menu te krijgen…
Deze havermout muffins met kokos en bosbessen zijn daarvoor de perfecte ‘partner in crime’! Lekker, gezond en je proeft de havermout minder sterk dan in een gewone pap. Bakken geblazen zou ik zeggen!
Tips
- In plaats van gewone melk kan je karne-, rijst- of sojamelk gebruiken.
- Kokosmelk kan ook voor een dubbel kokos-effect!
- Strooi een beetje geraspte kokosnoot gemengd met een beetje suiker over de muffins vooraleer je ze bakt. Zo krijg je een lekker krokant laagje op de havermout muffins.
(bron beeld muffins: shutterstock)
Recept Afdrukken
Havermout muffins met kokos en bosbessen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Meng het bloem met het bakpoeder, de suiker, het zout en de geraspte kokos.
Meng in een andere kom het ei, de melk en de gesmolten boter tot een glad beslag. Voeg het restje havermoutpap toe en breek eventuele brokjes met een vork.
Giet het beslag bij de bloem, voeg de bosbessen toe roer door elkaar tot alles niet gemengd is.
Vet een muffinvorm in met een beetje olijfolie en lepel het beslag in de vorm tot +/- 2 cm onder de rand.
Bak de havermout muffins gedurende +/- 20 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Prik een tandenstoker in het midden van een muffin om te zien of deze gaar is. Als er geen beslag aan de tandenstoker blijft plakken, zijn de muffins genoeg gebakken.
Laat de havermoutmuffins kort afkoelen en serveer ze lauw of koud. Je kan ze eventueel ook invriezen voor later.
Geen commentaren.