Geroosterde kip met dilleboter
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
70minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
70minuten 15minuten
Ingrediënten
Voor de kip
Voor de groenten
Instructies
  1. Wrijf de kip in met peper en zout en strooi wat peper en zout in het karkas.
  2. Doe de citroen en de takjes dille in de holte van de kip.
  3. Meng de boter met de knoflook en gehakte dille.
  4. Maak de huid van de kip los van het vlees (probeer het vel niet te beschadigen). Wrijf de helft van de boter tussen de huid en het vlees en de rest over het vel van de kip. Trek het vel vervolgens terug over de kip. Houd de rest van de boter apart.
  5. Meng alle gesneden groenten in een kom met de olijfolie, het zeezout, de teentjes knoflook, rozemarijn en laurier goed door elkaar.
  6. Plaats de kip in een grote ovenschaal en schik de groenten er rond.
  7. Bak de kip en groenten gedurende 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  8. Smelt ondertussen op een laag vuurtje de rest van de dille-boter.
  9. Haal de kip uit de oven en schep met een lepel of borstel de gesmolten boter over de kip.
  10. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C.
  11. Rooster de kip verder gedurende +/- 45 minuten tot ze mooi gaar is.
  12. Lat de kip 10 à 15 minuten rusten vooraleer je ze aansnijdt.
  13. Serveer met de geroosterde knolgroenten en eventueel een yoghurtsausje.