Make the most out of your ingredients
title image

Fragipanetaart met peren

Fragipanetaart met peren

Empty the fridge - Fragipanetaart met peren

Een tijdje geleden maakte ik met een restje rode wijn peertjes gestoofd in rode wijn, en natuurlijk had ik er veel te veel gemaakt!

Stap 2: taart!

Maar van bijna kan je nog wel iets lekkers toveren, zoals in dit geval een een lekkere taart. Mijn collega’s waren er alvast blij mee.

Recept Afdrukken

Fragipanetaart met peren

Empty the fridge - Fragipanetaart met peren
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Maaltijd Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Empty the fridge - Fragipanetaart met peren
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een lage, ronde taartvorm.
  2. Meng de bloem en het amandelpoeder goed dooreen.
  3. Meng de melk met de eieren en de vanillezaadjes.
  4. Klop de suiker en de zachte boter tot een bleke, romige massa. Voeg vervolgens de helft van het bloem-/amandelmengsel toe.
  5. Voeg het melk/ei-mengsel toe en meng goed door elkaar. Voeg als laatste de tweede helft van het bloem-/amandelmengsel toe en meng tot een mooi, glad beslag.
  6. Giet het beslag over het bladerdeeg en leg de halve peren met de bolle kant naar boven in een cirkel bovenop het beslag. Besprenkel met de de amandelschilfers.
  7. Bak de taart gedurende +/-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: