november 14, 2012
Fragipanetaart met peren
Een tijdje geleden maakte ik met een restje rode wijn peertjes gestoofd in rode wijn, en natuurlijk had ik er veel te veel gemaakt!
Stap 2: taart!
Maar van bijna kan je nog wel iets lekkers toveren, zoals in dit geval een een lekkere taart. Mijn collega’s waren er alvast blij mee.
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg (rond, gekocht in de supermarkt)
- 140 gram bloem bij voorkeur half gewone bloem, half zelfrijzende
- 200 gram amandelpoeder
- 100 gram suiker
- 120 gram boter op kamertemperatuur
- 1 dl melk
- 2 ei(eren)
- 1 vanillestok
- 3 peren (overschot gestoofde peren, of verse die je geschild en ontpit hebt)
- amandelschilfers
Instructies
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een lage, ronde taartvorm.
- Meng de bloem en het amandelpoeder goed dooreen.
- Meng de melk met de eieren en de vanillezaadjes.
- Klop de suiker en de zachte boter tot een bleke, romige massa. Voeg vervolgens de helft van het bloem-/amandelmengsel toe.
- Voeg het melk/ei-mengsel toe en meng goed door elkaar. Voeg als laatste de tweede helft van het bloem-/amandelmengsel toe en meng tot een mooi, glad beslag.
- Giet het beslag over het bladerdeeg en leg de halve peren met de bolle kant naar boven in een cirkel bovenop het beslag. Besprenkel met de de amandelschilfers.
- Bak de taart gedurende +/-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.