Fragipanetaart met peren
Porties Prep Tijd
8 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
8 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een lage, ronde taartvorm.
  2. Meng de bloem en het amandelpoeder goed dooreen.
  3. Meng de melk met de eieren en de vanillezaadjes.
  4. Klop de suiker en de zachte boter tot een bleke, romige massa. Voeg vervolgens de helft van het bloem-/amandelmengsel toe.
  5. Voeg het melk/ei-mengsel toe en meng goed door elkaar. Voeg als laatste de tweede helft van het bloem-/amandelmengsel toe en meng tot een mooi, glad beslag.
  6. Giet het beslag over het bladerdeeg en leg de halve peren met de bolle kant naar boven in een cirkel bovenop het beslag. Besprenkel met de de amandelschilfers.
  7. Bak de taart gedurende +/-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.