Make the most out of your ingredients

Eitjes in ‘t zuur

Eitjes in ‘t zuur

Empty the Fridge - Eitjes in t zuur

Heb je je best gedaan om voor Pasen mooie gekleurde, hardgekookte eitjes te maken en weet je nu niet wat doen met al die eieren?

Voor de hand liggend is natuurlijk eiersla voor op de boterham. Maar die is slechts een paar dagen houdbaar. Heb je echt veel hardgekookte eitjes over en wil je ze iets langer kunnen bewaren? Probeer dan eens dit recept voor eitjes in ‘t zuur.

Door het sap van rode bieten te gebruiken krijgen de eitjes in ‘t zuur een extra mooi kleurtje. Bovendien heb je dan zo ineens het sap van een pakjes vacuum getrokken bieten opgebruikt. Kwestie van niets verloren te laten gaan 🙂

Eitjes in ‘t zuur… hoe smaakt dat?

Natuurlijk gaan de eitjes een zure smaak krijgen door de azijn, maar het bietensap brengt het geheel wat meer naar de zoetzure kant. Je kan altijd wat experimenteren met specerijen die je aan het pekelvocht toevoegt. De eitjes nemen dan de smaak van het zuur over.

Je kan eitjes in ‘t zuur op deze manier meerdere maanden bewaren.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Eitjes in 't zuur

Empty the Fridge - Eitjes in t zuur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Porties
porties
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Porties
porties
Empty the Fridge - Eitjes in t zuur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Plaats bieten, ui en geschilde eieren in een grote glazen bokaal.
  2. Meng in een middelgrote steelpan de suiker, 60 ml bietensap, azijn, zout, peper, laurierblaadjes en kruidnagel. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
  3. Giet het pekelvocht over de eieren en schroef het deksel op de pot. Laat de eitjes in 't zuur afkoelen en zet ze vervolgens minimaal 24u in de koelkast vooraleer je ze opeet.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: