Ik vind het fijn dat na al die jaren Empty the Fridge ik nog steeds op nieuwe restjes recepten stuit.
Met restjes koken is zoveel meer dan een omelet of een maaltijdsoep, want zelfs een klein overschotje kan de aanleiding zijn tot een totaal nieuw gerecht dat je totaal niet het gevoel geeft dat je twee keer hetzelfde eet en waar je nog mee gegeten hebt ook. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik regelmatig nieuwe stijlen, recepten en keukens uitprobeer met overschotjes tot gevolg die ik dan weer verwerk tot iets anders. Dat was toch de oorzaak die me leidde tot de bereiding van Dal Paratha.
De laatste tijd zit ik een beetje in een Indische fase en bereid ik veel curry’s en dergelijke. Een van mijn vegetarische favorieten in dal van gele linzen. Een soort van brei/soep gemaakt van linzen die met wat ui, look, gember en een hele hoop specerijen gegaard worden in bouillon. Echte, vegetarische comfortfood.
Dal Paratha
De perfecte leftover lunch!
Dit weekend maakte ik een grote portie voor een etentje, maar ik had toch nog vrij veel over. De dag erop maakte ik er deze Dal Paratha van. Dat zijn een soort van pannenkoekjes. Het deeg is een mengeling van bloem, zou, pijpajuin, koriander en een overschotje daal die je allemaal samen kneedt tot een homogeen deeg. Vervolgens rol je er dunne flensjes van die je dan met wat olijfolie of ghee krokant bakt in de pan. Ik serveerde er een overschotje munt raita, meer dal van gele linzen en een slaatje van spinazie en broccoli bij. De perfecte leftover lunch!
Recept Afdrukken
Dal Paratha
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Meng alle ingrediënten tot je een homogeen deeg bekomt.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er bolletjes van.
Rol elk bolletje om een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van +/_ 3mm dik.
Bak de paratha stuk per stuk in wat olijfolie of ghee mooi aan beide kanten tot ze mooi krokant zijn en wat bruine stipjes hebben.
Houd de paratha warm tussen 2 borden terwijl je de rest pakt.
Serveer met meer dal, een dip zoals munt raita en een fris slaatje.
Geen commentaren.