Dal Paratha
Maaltijd
Bijgerecht
,
Lunch
Keuken
Indisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Lente
,
Winter
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
8
stuks
5
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
8
stuks
5
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
kopje
dal
2
kopjes
bloem
2
pijpajuin
in fijne ringetjes
4
el
koriander
fijngehakt
1/2
tl
zout
Instructies
Meng alle ingrediƫnten tot je een homogeen deeg bekomt.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er bolletjes van.
Rol elk bolletje om een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van +/_ 3mm dik.
Bak de paratha stuk per stuk in wat olijfolie of ghee mooi aan beide kanten tot ze mooi krokant zijn en wat bruine stipjes hebben.
Houd de paratha warm tussen 2 borden terwijl je de rest pakt.
Serveer met meer dal, een dip zoals munt raita en een fris slaatje.