Make the most out of your ingredients

Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Empty the Fridge - Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Eén van de marktkramers was zo vriendelijk om mij een Turks brood cadeau te doen. Sympathiek en lekker, maar aangezien ik niet zoveel brood eet – een beetje veel voor mij alleen.

Een omdat Turks brood zich niet zo goed laat invriezen en ik nog bergen chapelure in mijn kast heb staan, moest ik dus op zoek naar andere manieren om het op te gebruiken.

Dessert dan maar…

De titel van dit bericht leest broodpudding met yoghurt en aardbeien, maar eigenlijk zien deze mini broodpuddinkjes er meer uit als taartjes.

Doordat ik het Turks brood in dunne schijfjes sneed en vervolgens in kleine taartvormpjes deed ziet het er ineens een pak chiquer uit dan zo’n grote homp broodpudding tjokvol chocolade.

Empty the Fridge - Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Meer dan enkel brood, ei en melk

Voor wentelteefjes of broodpudding meng je meestal oudbakken brood met een mengsel van ei, melk en suiker. Maar voor deze  broodpudding met yoghurt en aardbeien gebruikte ik ook een beetje yoghurt! Deze maakt het beslag een beetje zuur en bijgevolg frisser van smaak.

En bij het opdienen natuurlijk nog een extra lepel yoghurt on top!

Empty the Fridge - Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Enige minpunt: omdat broodpudding nogal smeuïg is, krijg je hem niet echt uit de vormpjes en heb ik hem dus rechtstreeks uit het vormpje gegeten met een lepel. Volgende keer misschien eens proberen met bakpapier…

Recept Afdrukken

Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Empty the Fridge - Broodpudding met yoghurt en aardbeien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10
Kook Tijd 25
Porties
Maaltijd Dessert
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10
Kook Tijd 25
Porties
Empty the Fridge - Broodpudding met yoghurt en aardbeien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwijder de korst en snijd het Turks brood in schijfjes van +/- 1cm dik. Of gebruik gewone schijfjes brood.
  2. Snijd ze vervolgens in cirkels die net de bodem van je mini-taartvormpjes bedekken. Je kan ook kleine vuurvaste schaaltjes gebruiken.
  3. Meng de melk met het yoghurt, ei, zout, honing en kaneel tot een glad beslag.
  4. Dop de schijfjes brood in het beslag tot ze voldoende vocht geabsorbeerd hebben en leg ze vervolgens in de taartvormpjes.
  5. Snijd de aardbeien in de helft en leg deze bovenop de brood-bodempjes.
  6. Sprenkel nog wat extra suiker en kaneel bovenop de broodpudding en bak ze vervolgens gedurende +/- 25 min in een op 180 °C voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  7. Serveer ze lauwwarm met een lepeltje yoghurt.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: