Broodpudding met yoghurt en aardbeien
Porties Prep Tijd
4 10
Kook Tijd
25
Porties Prep Tijd
4 10
Kook Tijd
25
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de korst en snijd het Turks brood in schijfjes van +/- 1cm dik. Of gebruik gewone schijfjes brood.
  2. Snijd ze vervolgens in cirkels die net de bodem van je mini-taartvormpjes bedekken. Je kan ook kleine vuurvaste schaaltjes gebruiken.
  3. Meng de melk met het yoghurt, ei, zout, honing en kaneel tot een glad beslag.
  4. Dop de schijfjes brood in het beslag tot ze voldoende vocht geabsorbeerd hebben en leg ze vervolgens in de taartvormpjes.
  5. Snijd de aardbeien in de helft en leg deze bovenop de brood-bodempjes.
  6. Sprenkel nog wat extra suiker en kaneel bovenop de broodpudding en bak ze vervolgens gedurende +/- 25 min in een op 180 °C voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  7. Serveer ze lauwwarm met een lepeltje yoghurt.