Make the most out of your ingredients
title image

Aardappelkroketjes met gerookte zalm

Aardappelkroketjes met gerookte zalm

Empty the fridge - Aardappelkroketjes met gerookte zalm

Mijn favoriete Empty the fridge recept tot hiertoe.

Wel een beetje werk, maar super lekkere kroketjes gemaakt van een restje puree en gerookte zalm. Try it !!

TIP: Je kan ook een restje verse zalm gebruiken, of als je wil vals spelen zalm of tonijn uit blik.

Met een slaatje erbij maak je er een zalige lunch van.

Recept Afdrukken

Aardappelkroketjes met gerookte zalm

Empty the fridge - Aardappelkroketjes met gerookte zalm
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 95 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Maaltijd Hapje
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 95 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Empty the fridge - Aardappelkroketjes met gerookte zalm
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd het restje gerookte zalm in reepjes en doe ze in een mengkom.
  2. Voeg de puree, de erwtjes en de fijngesneden pijpajuin toe.
  3. Voeg de overige fijngehakte kruiden en het sap van een halve citroen toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Laat dit mengsel gedurende +/- 1 uur opstijven in de ijskast. Zo kan je er later gemakkelijker balletjes van rollen.
  4. Kluts 2 eieren in een kommetje. Doe broodkruim in een ander kommetje.
  5. Neem een EL van het zalm-mengsel en rol het met je handen tot een balletje.
  6. Dompel het kroketje daarna onder in het geklutste ei en rol het vervolgens door het broodkruim.
  7. Plaats alle kroketjes die je zo maakt gedurende een uur terug in de ijskast.
  8. Warm de friteuse voor op 180°C en bak de kroketjes vervolgens gedurende 3 à 4 min, of tot ze mooi goudbruin zijn. Bak er niet teveel tegelijk. Als je geen friteuse hebt, kan je ook de frituurolie in een diepe pan warm laten worden en de balletjes daarin frituren.
  9. Laat de kroketjes kort uitlekken op een stukje keukenpapier en dien ze op met wat citroenmayonaise als hapje, of met een slaatje al lunch.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: