Aardappelkroketjes met gerookte zalm
Porties Prep Tijd
8 à 12 95minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
8 à 12 95minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het restje gerookte zalm in reepjes en doe ze in een mengkom.
  2. Voeg de puree, de erwtjes en de fijngesneden pijpajuin toe.
  3. Voeg de overige fijngehakte kruiden en het sap van een halve citroen toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Laat dit mengsel gedurende +/- 1 uur opstijven in de ijskast. Zo kan je er later gemakkelijker balletjes van rollen.
  4. Kluts 2 eieren in een kommetje. Doe broodkruim in een ander kommetje.
  5. Neem een EL van het zalm-mengsel en rol het met je handen tot een balletje.
  6. Dompel het kroketje daarna onder in het geklutste ei en rol het vervolgens door het broodkruim.
  7. Plaats alle kroketjes die je zo maakt gedurende een uur terug in de ijskast.
  8. Warm de friteuse voor op 180°C en bak de kroketjes vervolgens gedurende 3 à 4 min, of tot ze mooi goudbruin zijn. Bak er niet teveel tegelijk. Als je geen friteuse hebt, kan je ook de frituurolie in een diepe pan warm laten worden en de balletjes daarin frituren.
  9. Laat de kroketjes kort uitlekken op een stukje keukenpapier en dien ze op met wat citroenmayonaise als hapje, of met een slaatje al lunch.