Picknick time!
Zondag 18 mei, de weather app geeft 18°C aan en dus werd er gisteren tijdens één van de eerste nachtelijke terrasjes van het jaar beslist om vandaag in het park te hangen. En bij hangen in het park hoort natuurlijk een picknick!
Ik heb me dit jaar voorgenomen om dat wat vaker te doen. Bij lekker weer, met een paar vrienden na ’t werk of in t weekend afspreken in het park, iedereen brengt wat drankjes en hapjes mee en gezellig blijven hangen tot het donker wordt. Afhankelijk van welke locatie je kiest kan er misschien nog een barbecue bij.
Check de ijskast
Bij zo’n ‘last-minute picknick time plan’ heb ik niet direct zin of tijd om uren in de keuken te staan, dus meestal kijk ik wat ik nog in huis heb, maak ik snel een lekker slaatje of hapje en koop ik onderweg nog een paar basics zoals brood en drank.
Maar als je het een beetje voorbereidt en wat tijd hebt, kan je ook zaken zoals een Stromboli of empanadas klaarmaken. Misschien iets meer werk, maar wel super lekker en vooral gemakkelijk om mee te nemen. Ik heb geen zin om een halve volksverhuis te doen en dan nog eens met hopen tupperware doosjes en afval terug thuis te komen.
Gemakkelijk te transporteren, en op te eten gerechten zijn de boodschap.
Bij deze dus wat picknick-inspiratie…
Bekijk het recept voor:Stromboli (broodrol) met antipasti
|
|
Stromboli is een typisch Italiaans gerecht waarbij je restjes groenten en vlees/beleg in een hartige soort van broodrol verwerkt. Ideaal om de dag op voorhand te maken en handig om mee te nemen op een picknick.
Bekijk het recept voor:Empanadas met kip
|
|
Mexicaanse empanadas met kip kan je een beetje sneller klaarmaken door niet je eigen deeg te maken, maar met een voorverpakt deeg uit de supermarkt te werken. En je kan ze perfect de dag op voorhand maken. Ideal fingerfood!
Zeker als je maar voor één of personen kookt, blijft er vaak van grote groenten zoals broccoli en bloemkool veel over. Maar daarom hoef je nog niet 3 dagen hetzelfde te eten! Probeer deze frisse Bloemkool broccoli salade met soja citroen dressing eens.
Nog wat aardappelen over? En eieren hebben we meestal allemaal wel in huis. Tortilla it is! Hier vind je het klassieke recept, maar je kan er best nog wat groenten of vlees aan toevoegen als je wil. Denk maar aan een restje spinazie, nog wat paprika of ham…
Fattoush is een leftover recept geïnspireerd door mijn laatste reis naar Israël: oudbakken pitabroodjes met frisse groenten en kruiden vormen een heerlijk zomers slaatje!
Bekijk het recept voor:Hummus met rode biet
|
|
Ik koop vaak zo’n portie vacuüm verpakte rode bieten, maar meestal schieten er nog wel één of 2 over. Een blikje kikkererwten uit de voorraadkast en wat kruiden erbij en ’t is klaar. Nog wat brood of chips en je hebt een perfecte picknick dip!
Als ik erin slaag om mijn goede voornemen voor deze zomer waar te maken en het weer een beetje meezit, volgen er zeker nog recepten voor picknick- en barbecue-uitstapjes. (Hopefully) to be continued…
Geen commentaren.