juli 2, 2013
Fattoush
Een leftover recept geïnspireerd door mijn laatste reis naar Israël:
oudbakken pitabroodjes met frisse groenten en kruiden vormen een heerlijk zomers slaatje!
Andere Israëlisch geïnspireerde Empty the fridge recepten vind je hier
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 2 tassen romeinse sla of ijsberg sla
- 1 grote komkommer in kleine blokjes
- 2 middelgrote tomaten in blokjes
- 1/2 tas peterselie fijngehakt (enkel de blaadjes)
- 1/4 tas munt fijngehakt (enkel de blaadjes)
- 1/2 à 1 groene paprika in blokjes
- 1 bussel pijpajuin in fijen schijfjes
- 1/2 TL sumac
- 2 oudbakken pitabroodjes
- 1/2 tas citroensap
- 1/2 tas olijfolie
- 2 à 4 teentjes knoflook
- 1 TL zout
- snuifje peper
Instructies
- Rooster de pitabroodjes tot ze goudbruin zijn en breek ze in kleine stukjes.
- Meng het citroensap, de olijfolie, knoflook, zout en peper tot een dressing.
- Doe alle overige ingrediënten in een kom en hussel ze door elkaar.
- Meng vervolgens 1/2 à 1 tas van de dressing onder de sla.
- Dien onmiddellijk op.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.